Bor Skandinaviens bedste galophest på Klampenborg?

Bor Skandinaviens bedste galophest på Klampenborg?

 

– Ja det gør den, og hesten hedder Brownie.

 

Brownie er en brun hingst født 31. marts i 2012 i Frankrig, og kom til Danmark i 2014. Brownie startede ikke i rigtige væddeløb som 2-åring, men kom godt efter det, da han fyldte 3 år. Det blev til sejr i allerede hestens anden start, selvfølgelig på hjemmebanen i Klampenborg.

 

Siden da er det gået helt fantastisk Det er blevet til 16 starter i de to år Brownie har løbet væddeløb, Heraf 6 sejre, 2 anden pladser og 4 tredje pladser. Med 1.268.808 kr. i totalpræmie indtjening til ejeren, hvilket svarer til ca 80.000 kr hver gang hesten er sprunget ud af startboksen – så er det sjovt at eje en galophest. Den bedste sæson havde Brownie dog som 4-åring i 2016, hvor det blev til 4 sejre heraf i to rigtig gode løb, som begge har høj International kvalitet.

Som 5-årig i 2017, vil Brownie give ejeren mange flere gode oplevelser, det er der ikke tvivl om. Brownie har løbet på distancer fra 1200 meter op til 2830 meter, men det er på distancer fra 1800 meter og ned til 1200 meter at samtlige sejrer er kommet. Men hvordan bliver man så i folks bevidsthed Skandinaviens bedste Galophest, og er det udsagn så bare grebet ud af luften, kan man spørge sig selv? Men dette er så langtfra tilfældet.

 

Over alt på kloden, hvor der løbes væddeløb, benytter man sig af et specielt internationalt system til bestemme de enkelte hestes indbyrdes styrke. Dette kaldes at handicappe hestene. En hest’ handicap HCP er et tal der udtrykker hvor god hesten er. Lavt HCP=knap så god hest og højt HCP= god hest. Hvis man ønsker at skabe spænding om udfaldet af et væddeløb kan man lade hestene løbe med forskellig vægt, da det jo siger sig selv, at heste, med ens evner, vil løbe forskelligt alt afhængigt af hvilken vægt de skal bære. Antager man at standard hesten har et handicap på eksempelvis 60, så er det ensbetydende med at heste som har et handicap på 80, skal bære 20 kg mere end standard hesten for at de 2 heste skal kunne tilbagelægge en mil (1600 meter) på samme tid.

 

Den person som bedømmer / handicapper hestene kaldes en Handicapper, og er en meget betroet person, som har mange beregningsmodeller til sin rådighed for at kunne give de enkelte heste det helt rigtige handicaptal. Her i Skandinavien har vi kun én handicapper, som konstant udveksler data med kollegaer i andre væddeløbs lande.

 

Tilbage til Brownie, som er bedømt til 95 i handicap, hvilket er det højeste nogen skandinavisk trænet hest har i øjeblikket. Lige under Brownie ligger der 3 heste med 94 og 5 heste med 93 i HCP. Hvis man ønskede at lave ”dødt” løb mellem Brownie og en hest med eksempelvis 40 i HCP, så skulle Brownie bære 55,0 kg mere en den anden hest hvilket næsten svarer til at Brownie skulle løbe med 2 jockeyer på ryggen, hvis den anden hest skulle kunne følge med.

 

Brownie er en Super hest i træning hos Bent Olsen på Klampenborg Galopbane, og vi glæder os til at ham på vores dejlige græsbane flere gange i 2017.

Blåbog

 

Brownie (FR)

 

Brun hingst født 31-03-2012

 

Far Sunday Break (JPN)

Mor Tropical Mark (GB)

Morfar Mark Of Esteem (IRE)

 

Opdrætter Sylviane Jeffray

Træner Bent Olsen

Ejet af Lone Kaj-Nielsen

X